Matyi Csongor

pszichológus, kutató, oktató

Úgy hiszem, pszichológusként az a dolgunk, hogy megmutassuk a klienseknek, hol vannak azon erősségeik, amikkel megtalálhatják a saját kivezető útjaikat egy-egy nehéz élethelyzetből. De azt is gondolom, van úgy, hogy egyszerűen csak egy jó szó kell. Vagy éppen egy sem; csak figyelő hallgatás. És megint vannak mások, akiknek tanács kell. Személyisége (is) válogatja… Azt hiszem, inkább nincsenek szabályok, mint vannak. Még akkor is, ha nagyon szeretünk szabályok között létezni, hiszen így minden sokkal kiszámíthatóbb és biztonságosabb.

Amikor van odafigyelés, megértés, elfogadás, empátia, tisztelet… vagyis a szeretet dobókockájának különböző oldalai, akkor a kapcsolatban a kapcsolódás ténye kezd gyógyítani.

A hozzám forduló klienseknek abban szándékozom segítséget nyújtani, hogy megismerjék, hogyan kapcsolódhatnak (újra) önmagukhoz.

Az ELTE pszichológia szakán végeztem, kutatópszichológusként, kísérleti és kognitív pszichológia szakirányon. Oktatok, előadok, pszichológiát népszerűsítek, és a világról alkotott hiedelmeink pozitív megváltoztatásának egyre jobb módjait kutatom.


Matyi Csongor, MA
psychologist, researcher, educator

 

„No matter how long the storm lasts, the sun always shines behind the clouds.” – Khalil Gibran

As a counsellor my task is to help clients identify their strengths, move beyond challenging situations, and face difficult or threatening events. Sometimes an encouraging word does the trick, as listening with empathy can be an important step towards resolution. At other times objective advice, removed from emotion, helps. There are few hard and fast rules in counselling.

But given attention, empathy, acceptance and respect, healing can start. 
Clients are supported in finding ways to connect with their inner strengths – present in each of us – no matter how dark the clouds are which blot out the inner light.
I am a cognitive research psychologist graduate of ELTE University of Budapest. I constantly seek new ways to challenge people’s beliefs in order to help them live a more satisfying life.

I look forward to hearing from you,