Polgár-Nagy Ágnes

 

pedagógiai-szakpszichológus, Individuálpszichológus, IP-tanácsadó, pszichodráma vezető

 

1991-ben végeztem a KLTE pszichológia szakán, 1997-ben az ELTE-n elvégeztem a pedagógiai-szakpszichológia szakképzést. 1992 óta folyamatosan sajátítottam el a Magyar Individuálpszichológiai Egyesület által képviselt szemléletet (bátorító-pedagóga, IP-tanácsadás, gyermek-pszichodráma, játék-báb-terápia). 1991 óta dolgozom pszichológusként Nevelési Tanácsadóban, ahol az individuálpszichológiai szemléletét és gyakorlatát alkalmazom. Kende Hanna kiképző mesteremtől tanult egyéni és csoportos terápiás foglalkozásokkal segítek a hozzám forduló gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak.

Az Individuálpszichológia keretén belül több éven át vettem részt a pedagógus és pszichológus szak- és továbbképzésben, mint elméleti óraadó és gyakorlati csoportfoglalkozás vezető.

A rendelőbe azokat a gyerekeket várom egyéni játékterápiára vagy pszichodráma csoportba, akik többek között:

– beilleszkedési nehézségekkel,

– alacsony önértékeléssel,

– magatartási problémákkal,

– kommunikációs zavarokkal,

– alacsony aktivitással, motiválatlansággal küzdenek.

Várom azoknak a szülőknek a jelentkezését is, akik gyerekükkel kapcsolatos nehézségeik megoldására egyéni vagy csoportos szülőkonzultáció lehetőségét szeretnék igénybe venni.

Ezen kívül várom azokat az óvoda- és iskola pedagógusokat is, akiknek csoportjában olyan problémákkal küzdő gyermekek vannak, akikkel az együttműködés, az eddig alkalmazott pedagógia eszközökkel, nehézségbe ütközik.